2018 08 18 Duo EsmeraConcert in de Broederenkerk in Deventer door Duo Esmera: Una Cintina (orgel) en Jean-Sébastien Beauvais (zang) met werken van Händel, Ireland en Barber.

Una Cintiņa is muzikaal directeur in de R.K. parochie HH. Matthias-Laurentius te Alkmaar, (concert)organiste en dirigente van o.a. oratoriumkoor Cantate Domino (Zoeterwoude), kamerkoor Canticum Novum (Alkmaar).
Geboren in Letland, in een zeer muzikale familie, begon ze haar muzikale opleiding met piano. Vervolgens studeerde ze koorzang en kerkmuziek aan de koorschool van de Dom in Riga. Aan de Letse Muziek Academie behaalde ze onder Sigvards Kļava (dirigent van het Lets Radio koor) haar Bachelor als dirigent en onder Prof. Tālivaldis Deksnis haar Bachelor als organist.
Na haar Master in 2007 heeft ze een postacademische opleiding gevolgd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen (orgel), Jos Vermunt (koor directie), Menno van Delft (klavecimbel/clavicord) en Hein Meens (zang). Ook heeft ze diverse masterclasses gevolgd met o.a. Ton Koopman, Ludger Lohman, Hans Fagius, Joel Speersta, Olivier Latry, Louis Robilliard.
Regelmatig verzorgt ze optredens als organist en/of dirigent in Nederland en Europa en verleent ze haar medewerking als soliste aan concerten met koor en orkest. Met countertenor Jean-Sebastien Beauvais vormt ze Duo Esmera.
Haar repertoire bestrijkt de vroege barok tot de muziek van de 21e eeuw. Ze promoot de Letse orgel- en koormuziek. Haar belangstelling gaat vooral uit naar muziek van de 20e en 21e eeuw en daarom geeft ze ook premieres tijdens internationale festivals en concoursen.


Jean-Sébastien Beauvais zong al op jonge leeftijd in het kinderkoor van de kathedraal van Monaco. Naast zijn orgelstudie verdiepte hij zich in oude muziek aan het Conservatorium in Toulouse bij Guillemette Laurens en Howard Crookk.
Na het behalen van zijn Bachelor Oude Muziek zang aan het Centre de Musique Baroque de Versailles, vervolgde hij zijn Bachelor en Master Klassiek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Valerie Guillorit en zette zijn opleiding voort aan de Dutch National Opera Academy van Alexander Oliver met sopraan Claron Mac Fadden en coach Peter Nilsson. Hij werkt nu met Ira Siff van de Metropolitan Opera New York.

Jean-Sébastien zingt oratoria zoals de Messiah en het Dixit Dominus van Handel, het Stabat Mater van Pergolesi, het Magnificat, de Johannespassion van J.S.Bach, en verschillende solocantates van Vivaldi en Scarlatti.
Hij wordt veelvuldig gevraagd door verschillende ensembles zoals de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven, waaraan hij zijn medewerking verleende bij een Cd-opname van motetten van Bach en Schütz, “Beloved Beautiful”, die in solistische bezetting werd opgenomen door Channels Classics Record.

Meer recente rollen zijn onder andere Fernando in “Don Chisciotte in Sierra Nevada “ van Conti, geproduceerd door Opera aan het IJ en het Utrechts Barok Consort onder Jos Van Veldhoven, Oberon in Britten’s “A Mid Summer Night’s Dream” met de Dutch National Opera Academy o.l.v. Lucas Vis, Ottone in “L’Incoronazione di Poppea” van Monteverdi o.l.v. Glenn Wilson en regie Javier Lopez Piñon, Cesare in “Giulio Cesare” van Handel voor de festival Opera aan zee in Noordwijk en de profeet Daniel in “Belshazzar” van Handel, regie Serge van Veggel en was hij de onderstudie van Gary Boyce in “Orfeo ed Euridice” van Gluck, in de succesvolle openlucht opera in het Paleis Soestdijk, geproduceerd door De Utrechtse Spelen en Jos Tie.
Afgelopen seizoen, debuteerde hij ook op het Franse toneel in de rol van Katisha, in The Mikado, een opera van Gilbert & Sullivan o.l.v David Stern en geproduceerd door Opera Fuoco in theatre de St Quentin en Yvelines.

Sinds 2011 werd hij meerdere malen uitgenodigd als gastdocent aan het Conservatorium van Amsterdam, en geeft daarnaast ook privé zangles.

In 2009 richtte hij zijn eigen ensemble, “La Chambre d’Uranie” op, waarmee hij ondermeer optrad in de kleine zaal van Het Concertgebouw, de Vredenburg zaal in Utrecht en in de Chapelle Royale van Le Château de Versailles, Frankrijk.

Programma

George Frederic Handel (1685 – 1759)
uit Ode for the Birthday of Queen Anne, HWV 74:
-Eternal Source of Light Divine
-Let Flocks and Herds their Fear Forget

Enjott Schneider (*1950)
Pavane. Variations on a dance from “El Maestro” by Luis de Milán
(Cor anglais en Orgel)

Dace Aperāne (*1953)
My dearest dear

Dace Aperāne
Pastorāle
(Hobo en Orgel)

Samuel Barber (1910 – 1981)
-The Daisies
-Sure on this shining night

Leonard Bernstein (1918 – 1990)
Psalm 23 uit Chichester Psalms

John Ireland (1879 – 1962)
Elegiac Romance
(Orgel solo)

Ralph Vaughan Williams (1872 – 1958) 

Silent Noon


Henry Purcell (1659 – 1695)
Evening Hymn