2018 11 03 olga vocaal ensemble 400pxb``Vocaal mannenensemble OLGA zingt met humor en drama voor jong en oud publiek``  

Olga Vocal Ensemble maakt plezier. Plezier dat ze in de locatie Broederenkerk met U willen delen. Vijf zanglustige en energieke jongemannen staan klaar om met hun krachtige, heldere stemmen en een verpletterende presentatie vele harten te veroveren.


Olga is een kersverse a capella zanggroep die op een vernieuwende manier omgaat met oude tradities. Ze koppelt enthousiasme, humor en drama aan ongekunstelde vocale schoonheid en pakt daarmee jong en oud in. Haar repertoire bestrijkt meer dan vijf eeuwen aan muzikaal plezier. Nu al staat het ensemble bekend om unieke programma’s waarin ontroerende klassieke muziek samenkomt met populair repertoire - van middeleeuwse IJslandse drinkliederen tot nostalgische hits uit je grootvaders tijd . Het karakteristieke geluid van Olga smeedt alle muziek tot één aansprekend geheel.

Olga Vocal Ensemble is een Nederlands ensemble, in 2012 opgericht aan het Utrechts Conservatorium. Maar ook, met zangers uit IJsland, Groot-Brittannië en Rusland en met muziek uit alle windstreken, een gezelschap met internationale allure. Ze heeft al talloze succesvolle concerten in binnen- en buitenland op haar naam staan. Zo zijn de tournees door het onherbergzame IJsland vaste prik sinds het prille begin. Na een oproep op de nationale televisie heeft ze daar eens 13 Olga’s bij elkaar gekregen in één concertzaal. Voorts nam ze in 2014 haar eerste cd op, werd ze gecoacht door Paul Phoenix van de King’s Singers en adopteerde ze een rode ketel als mascotte.

 

PROGRAMMA

“It’s a Woman’s World” (première)

Beyoncé, Hildegard von Bingen, Nina Simone, Suor Leonora d'Este, Hindoeheiligen, en mansplaining.

Het programma It’s a Woman’s World is een ontdekkingsreis door allerlei muziekstijlen met feministische thema's en viert iconische vrouwelijke artiesten van de afgelopen duizend jaar. Olga, bestaande uit vijf mannelijke zangers, krijgt met dit programma natuurlijk de vraag: “Waarom feminisme?” Het vernieuwende ensemble wil zich met dit programma mengen in het debat rondom feminisme en via haar muzikale platform iedereen uitnodigen om hieraan deel te nemen. 

Tijdens het concert zal men knotsgekke muzikale combinaties horen; artiesten zoals Hildegard von Bingen uit de 12e eeuw en Beyoncé uit de 21e eeuw; twee geweldige vrouwen die honderden jaren uit elkaar leefden, maar verbonden worden door hun muziek. Het programma bevat ook liederen die zeer populair waren in hun tijd, maar alleen omdat iedereen (oost-indisch) doof was voor het achterliggende seksisme. Of het nou Mozart of Lou Bega is, soms verandert een verhaal niet veel door de eeuwen heen.

Liederen die gezongen  worden:

Hildegard von Bingen - O Frondens Virga

Nina Simone - Feeling Good

Bára Grímmsdóttir - Mahadevi

Barbara Strozzi - Costume de grandi

A. Mozart / Lou Bega - Madamina Mambo

Evelin Seppar - Girls and Boys

Billie Holiday - You let me down

Lesley Gore - You don't own me

Edith Piaf - Non, je ne regrette rien

Miriam Makeba - Pata Pata