2018 03 03 Accordeonduo TOEAC 400pxb

TOEAC DUO

Renée Bekkers (1985) en Pieternel Berkers (1986) vormen sinds 2002 het accordeonduo TOEAC. Zij studeerden beiden aan het Fontys Conservatorium bij Ronald van Overbruggen en aan ‘The Royal Danish Academy of Music’ in Kopenhagen bij de professoren Geir Draugsvoll en James Crabb waar zij haar Master behaalden. In september 2015 rondde TOEAC daar de ’solistenopleiding’ af. Inmiddels zijn Renée en Pieternel zelf als hoofdvakdocent verbonden aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

TOEAC behaalde prijzen op o.a. het Novam-accordeonconcours, het Prinses Christina Concours, Grand Prix International (Frankrijk), Premio Internazionale di Fisarmonica (Italië), een finaleprijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours, een finaleplaats bij Dutch Classical Talent en de Legatkonkurrence (Denemarken).

TOEAC geeft concerten in binnen en buitenland waaronder Indonesië, Zuid-Afrika, Canada, China, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Tsjechië, Turkije, België en Nederland. Pieternel en Renée speelden op festivals als het Cheltenham Festival, Festival de Saintes, Festival van Vlaanderen, Rheingau Festival, Festival Aardklop, Kultur im Kreis, Mosel Musikfestival, Gergiev Festival etc. Het duo stelt zelf haar programma’s samen en produceert meerdere voorstellingen zoals ’TOEAC Pictures...’ (2013), ’Petrushka’ (2014), ’Pas de Deux’ (2015), Fairly Tales (2016) en Melle (i.s.m. Lies Pauwels en Josse de Pauw).

Pieternel en Renée waren te horen en te zien in verschillende (internationale) tv- en radioprogramma’s waaronder ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Vrije Geluiden’. Zij werkten samen met schrijvers, beeldend kunstenaars, documentaristen en dansers waaronder Kader Abdollah, Regina van Berkel, Barbara van Loon duo Strijbos van Rijswijk etc. TOEAC speelde samen met o.a. orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest, het Nieuw Ensemble, Orkest de Volharding, het Asko|Schönberg ensemble, het Malando Orkest, het Metropole Orkest en het Rotterdams Kamerorkest. Er zijn composities geschreven voor het duo door o.a. G. Beljon, C. Meijering, N. Huijbregts, B. de Murashkin, B. Richter, N. Ioakiem, B. B. Skjelbred, E. Caine en N. Whiteman. C. Farmakis en N. Ioakeim schreven een dobbelconcerto voor TOEAC.

TOEAC bracht drie CD's uit: ‘Nordic Music’ met werken van Scandinavische componisten en ’TOEAC Pictures...’ met 'De Schilderijententoonstelling' van Modest Mussorgsky en een nieuw werk van Chiel Meijering en tot slot ‘Moving Rhythms' Strawinsky’s Petrushka en verschillende tango’s.

Voor zittend, liggend en bewegend publiek!

De bedwelmende klanken van Canto Ostinato van Simeon ten Holt liggen aan de basis van een heerlijke flow, waarbij de prachtige en verstilde muziek van Canto Ostinato het bewustzijn tot rust brengt.
Naast zitplaatsen is er ruimte voor ligplekken in de Bergkerk. De wonderschone muziek van het Canto Ostinato liggend beleven is een uitnodiging alles even los te laten en je te laten overspoelen door de klanken: Een onvergetelijke ervaring, op te doen in de nabijheid van de twee uitvoerende accordeonisten.
Ook kan er bewogen worden op de muziek: Hanneke Verhulst van The Singing Body Company zal een milde reeks van in elkaar over vloeiende oefeningen aanreiken uit haar ‘Embodiment Stretching’. Embodiment Stretching kan gezien worden als een alternatief voor (flow)Yoga: met aandacht, zonder levensleer.
De verzachtende reeks bewegingen wordt, net als de muziek, steeds herhaald en krijgt daardoor een meditatief karakter. Na maximaal een half uur gaan de deelnemers liggen in de diepe fysieke ontspanning die ontstaan is. Canto Ostinato zal hen des te beter kunnen meevoeren naar innerlijke oorden van rust en harmonie.
Dus: voor wie wil liggen: neem gerust matje, kussen en dekentje mee!
En voor wie ook wil bewegen: geef je op per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zorg dat je met matje e.d. om 14.30 uur aanwezig bent in de Bergkerk, zodat Hanneke instructies kan geven en er tijdens het concert niet meer gepraat hoeft te worden. Meer over Embodiment Stretching en Hanneke Verhulst lees je op: www.singingbody.nl

 

Locatie - de Bergkerk

Bergkerk Deventer vanuit bergstraatAdres

Bergkerkplein 1
7411 EN  Deventer

Parkeren

Er is geen parkeerruimte in de directe nabijheid van de kerk.
U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.
De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.

Ga naar boven