Classic Yong Masters 400x250pxDe zaterdagmiddagconcerten gaat sinds 2017 een samenwerking aan met de Stichting Classic Young Masters.
Classic Young masters (talentvolle jonge musici) Deborah Witteveen, saxofoon, en Maxim Snaterse, piano wonnen beiden prijzen op diverse gerenommeerde concoursen.
Het doel van de in 2012 opgerichte stichting Classic Young Masters (CYM) is het scouten en begeleiden van jonge, zeer talentvolle musici in de klassieke muziek.
CYM is een organisatie die opteert voor ’meesterschap’ in het vak. De coaching is gericht op jongeren die zich al via de bestaande educatiekanalen (muziekscholen, sociaal- maatschappelijke initiatieven op het gebied van muziek) hebben onderscheiden door bijzondere prestaties en vaardigheden; talenten in de beheersing van vocale en instrumentale klassieke muziek.
CYM is opgericht voor jongeren die voor de keuze staan een opleiding te volgen tot professioneel musicus ‘on top’ of om een ander vak te kiezen en zich als goede amateurmusicus te ontwikkelen. Het is een onafhankelijke organisatie en heeft daarmee de mogelijkheid, deze talenten van adviezen, kennis en inzichten te voorzien die ‘los’ staan van de verhouding met docent of instituut. Hier gaat kwaliteit boven kwantiteit. Mogelijkheden en middelen die bijdragen aan een evenwichtig en gelukkig leven zijn een belangrijk doel.

Biografie Maxime Snaterse

Maxime Snaterse werd geboren in Almelo in 1996. Zij begon op negenjarige leeftijd met pianolessen.  Na drie jaar pianoles te hebben gevolgd bij Lena Markov heeft ze, na ruim een jaar geen lessen te hebben gevolgd, haar studie voortgezet bij Bella Tubejeva.  In 2011 heeft Maxime toelating gedaan bij de Jong Talent Klas bij het Artez Conservatorium in Zwolle waar zij toe werd gelaten en sindsdien pianolessen volgt bij Frank van der Laar.

In de afgelopen jaren heeft zij onder andere meegedaan aan de Rotterdamse Pianodriedaagse (eervolle vermelding, 2008), YPF Pianoconcours (2010 en 2013) en International Piano Competition for Young Musicians (2012).

Op elfjarige leeftijd won zij de eerste prijs bij Jong Muziektalent Regionaal.  Zij kreeg tweemaal de tweede prijs bij de Regionale Finale van het Prinses Christina Concours Oost (2012 en 2014), de derde prijs bij het Steinway Pianoconcours en naar aanleiding daarvan, in de rubriek Jong Talent, een artikel in het muziekblad Pianowereld. Verder was zij een van de genomineerden voor de Vrienden Cultuur Prijs in Tilburg (2014). Ook heeft zij liveoptredens bij Radio 4 (Opium en Muziekwijzer) en Radio Almelo gegeven.

Maxime heeft masterclasses gevolgd bij onder andere David Kuyken, Marien van Nieukerken, Willem Brons, Juris Zvikovs, Håkon Austbø, Massimo Cottica en het Osiris Trio. Daarnaast heeft zij op diverse plekken opgetreden, onder andere in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam, Musis Sacrum Arnhem en Muziekcentrum Enschede. In december 2016 trad Maxime op in Griekenland, in de Megaron Concert Hall (Thessaloniki) en voor de Nederlandse Ambassade (Athene) op uitnodiging van het Prinses Christina Concours. Onlangs heeft ze als solist met het ArtEZ Symfonieorkest o.l.v. Joost Smeets opgetreden in De Spiegel Zwolle en Muziekcentrum Enschede. Een documentaire is gemaakt over dit orkestproject, welke binnenkort te zien zal zijn op televisiezender BravaNL. Naast het spelen met orkest heeft Maxime in verschillende ensembles gespeeld, waaronder pianotrio’s en duo’s met zang, klarinet, cello, saxofoon en piano. Verder heeft ze meegedaan aan de Internationale Mozarteum Sommerakademie Salzburg (2016), waar zij masterclasses kreeg van Andrea Lucchesini, en aan het Orlando Festival (2012).

Na het behalen van haar gymnasium diploma is Maxime in het jaar 2014-2015 gestart met haar opleiding Klassiek Piano aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. In het jaar 2015-2016 heeft zij naast haar bachelor het ArtEZ Honours Programme gevolgd en was zij projectmedewerkster bij het Britten Concours. Sinds 2016-2017 studeert zij parallel aan haar conservatoriumbachelor Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente.

Biografie Deborah Witteveen

Deborah Witteveen (1995) werd geboren in Oldebroek en begon op achtjarige leeftijd met saxofoon spelen. Haar eerste saxofoonlessen kreeg zij van Inge te Velde aan de Muziekschool Noord-West Veluwe. Van 2011 tot 2017 studeerde Deborah bij Johan van der Linden aan het Utrechts Conservatorium waar zij haar bachelor behaalde met een 9,5 met onderscheiding. Momenteel studeert Deborah aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp.

Deborah was driemaal prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours Oost in Enschede: in 2012 behaalde zij een 2e prijs, in 2013 een 1e prijs en in 2015 wederom een 1e prijs. Ook ontving ze dat jaar een eervolle vermelding tijdens de Dag van de Genomineerden. In 2016 behaalde Deborah een derde prijs op het eerste internationale saxofoon concours in Wroclaw, Polen. Daarnaast mocht zij onlangs de Classic Young Masters award ontvangen, hiermee krijgt zij een tweejarig begeleidingstraject aangeboden.

Deborah heeft concerten gegeven in binnen- en buitenland. In Nederland speelde zij onder andere in het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht, Musis Sacrum Arnhem en Muziekcentrum Enschede. Verder gaf ze concerten in Estland en Finland en onlangs maakte ze een concertreis naar Griekenland op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade en het Prinses Christina Concours.

Deborah soleerde met het Orkest van het Oosten en het Gelders Fanfare Orkest. Als onderdeel van haar bachelor eindexamen soleerde ze samen met het HKU Kamerorkest in het veeleisende saxofoonconcert van Henry Kelder. Ook speelde ze meerdere malen mee met het Nederlands Blazers Ensemble, waaronder tijdens het Nieuwjaarsconcert 2017 in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze volgde masterclasses bij onder andere Claude Delangle, Vincent David, Arno Bornkamp, Jean-Pierre Cnoops, Claus Olesen en Johannes Thorell. Verder was ze deelnemer aan het Orlando Festival en Université Européenne de Saxophone in Gap, Frankrijk.

Momenteel is Deborah saxofonist in het JongNBE en speelt ze kamermuziek in de meest uiteenlopende bezettingen. Naast haar saxofoonstudie aan het conservatorium geeft ze sinds 2013 met veel plezier les aan de saxofoonleerlingen van Stichting Muziekonderwijs Oldebroek.

Locatie:

de Synagoge

synagoge 2 500pxbAdres:

Golstraat 23
7411 BN  Deventer

Parkeren

Er is geen parkeerruimte in de directe nabijheid van de Synagoge.
U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.
De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de Synagoge.