2017 08 05 Hanneke en AfkeHanneke Rouw (1987) is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle.
Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Hanneke speelt op een 95 jaar oude Neuner & Hornsteiner cello met een onbekende geschiedenis. Deze cello is in 1921 gebouwd in Mittenwald naar het model Stradivarius Cremona. De afgelopen 40 jaar is de cello onbespeeld gebleven.


2017 08 05 Lucas van der VegtLucas van der Vegt (1992) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Zijn eerste lessen volgde hij bij Frans Rutten en Aljosja Buijs, en in 2007 werd hij toegelaten tot de vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem bij Frank Peters. Sinds september 2011 studeert Lucas aan het Conservatorium van Amsterdam, eerst bij Willem Brons voor zijn bachelordiploma die hij in 2015 behaalde, vervolgens een jaar lang bij Jan Wijn in de master, waarna hij besloot zich toe te leggen op de fortepiano; en inmiddels studeert hij voor specialisatie op dit instrument bij Richard Egarr.
Lucas behaalde prijzen op verschillende concoursen: het Petrov Piano Concours, Prinses Christina Concours (2010 en 2012, zowel solo als in duo met pianist Michel Xie) en het SJMN Concours. Lucas volgde lessen en masterclasses bij pianisten en pianopedagogen als Pascal Devoyon, Boris Berman, Lilya Zilberstein, Elena Ashkenazy, Peter Donohoe, Vladimir Tropp en Dmitri Bashkirov. Veelvuldig heeft Lucas solorecitals gegeven en met orkesten opgetreden. Hij was onder meer te horen in Musis Sacrum te Arnhem, De Doelen te Rotterdam en het Concertgebouw.
Lucas speelde Le Carnaval des Animaux van Saint-Saëns met het Gelders Orkest, en samen met Michel Xie vertolkte hij het Concert voor twee piano’s van Francis Poulenc met het Orkest van het Oosten. Ook soleerde hij met het Euregio Symphonie Orchester en heeft hij een serie concerten gegeven met Sinfonia Rotterdam, met Beethovens tweede pianoconcert.
In de zomer van 2012 nam Lucas deel aan een tournee met concerten in Duitsland en Oostenrijk georganiseerd door de Europese muzikale organisatie EMCY en in november van datzelfde jaar speelde hij op uitnodiging in de Nederlandse Ambassade in Zürich, Zwitserland.

Programma:

Chopin, Cello Sonate in G klein (opus 65)
Allegro moderato
Scherzo
Largo
Allegro

Mozart, Fantasia in C minor (K.475)

Bach, Cello Suite I in G Groot (BWV 1007)
Prelude
Allemande
Courante
Sarabande
Menuet  1
Menuet  2
Gigue

Chopin, 24 Préludes (opus 28)
Enkele Préludes

Locatie:

de Lebuinuskerk

lebuinuskerk 2 500pxbAdres

Grote Kerkhof 42
7411 PE  Deventer
0570-612 548

Parkeren

U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.

 

De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.
Aan de overkant van de IJssel kan gratis worden geparkeerd bij het Worp-Plantsoen.
Daarvandaan bent u snel met het pontje aan de overkant.
Het pontje meert vlak bij de Lebuinuskerk aan. Meer info over het pontje vindt u op deventer.info.