2017 06 24 Jasper Schweppe Riko FukudaJasper Scheppe, Bariton  

Jasper Schweppe studeerde in Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen (DM eindexamen 1995) en in Den Haag bij Meinard Kraak (UM eindexamen 1998). In 1999 won Jasper in Parijs het internationale Musicora concours voor Frans lied uit de twintigste eeuw. Daaruit volgden diverse optredens in Frankrijk, o.a. voor Radio France.

Tijdens zijn studie voor Uitvoerend Musicus werkte hij één seizoen in het ensemble van The Phantom of the Opera in de produktie van Joop van den Ende in Scheveningen. Aansluitend was hij van 1996 tot 2005 eerste bas bij het Groot Omroepkoor. Hij zong met het GOK talloze producties met grote werken en beroemde dirigenten. Sinds 2005 is hij aangesteld bij het Nederlands Kamerkoor en remplaceert hij bij het GOK, het koor van de Nationale Opera en het Amsterdam Baroque Choir. Hij werkte mee aan verschillende operaprodukties, waaronder Les Indes Galantes van Rameau met het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen en Bacchus Cerus, en Venus van Schenck en De Zeven Hoofdzonden van Jeroen Bosch met Camerata Trajectina.

Jasper Schweppe was als solist betrokken bij concerten en CD- en DVD-opnames van o.a. het Combattimento Consort, Amsterdam Baroque Orchestra, Amsterdams Sinfonietta, Egidius Kwartet, Camerata Trajectina, Radio Kamerorkest, Weser Renaissance, Orkest van de Achttiende Eeuw, Huelgas Ensemble, Asko-Schönberg Ensemble,

Jasper werkte met dirigenten als Ton Koopman, Peter Dijkstra, Frans Brüggen, Jan Willem de Vriend, Risto Joost, Uwe Gronostay, Daniel Reuss, Marcus Creed, Jos van Veldhoven, Klaas Stok, Pieter Jan Leusink en Yannick Nézet Séguin Hij was te gast bij o.a. Festival Musica Sacra in Maastricht, Festival Oude Muziek Utrecht, Festival voor Gregoriaans Watou, Festival de Musique Ambronay, Festival de Montfaucon, Festival de Gerberoy en Festival van Vlaanderen.

Jasper  zingt gregoriaans (bij ensemble Hartkeriana), renaissance, barok, vroegromantiek, romantiek en hedendaags repertoire. Samen met de pianisten Arthur Schoonderwoerd en Riko Fukuda geeft hij recitals met muziek van Schubert (Schöne Mühlerin, Winterreise), Beethoven en andere vroegromantiek met fortepiano. Daarnaast brengen zij twintigste-eeuwse muziek met moderne piano. Ze brengen speciale programma’s met muziek die is ontstaan in en rond Theresienstadt. Zo traden zij op met liederen van Bob Hanf en Die Weise Von Liebe Und Tod van Victor Ullmann in de Cité de la Musique in Parijs en Muziekcentrum Vredenburg.

Jasper is aangesteld als zangleraar bij de Kamper Boys Choir en hij is sinds 2013 Artistiek Coördinator bij het Nederlands Kamerkoor.Een CD opname van Winterreise van Schubert is verschenen in 2015 bij Etcetera.

Riko Fukuda, Fortepiano


Riko Fukuda studeerde piano en hobo aan het Toho-Gakuen Conservatorium in Japan. Later studeerde ze bij Stanley Hoogland aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar ze zich specialiseerde in het bespelen van de Fortepiano. Zij is een veelgevraagd musicus met een groot aantal goed ontvangen opnames op haar naam, waaronder CD’s met werken van Dussek, Haydn en Mendelssohn. Zij is onder andere medeoprichtster van het Nepomuk Fortepiano Quintet. Riko Fukuda treedt met grote regelmaat op in nationale en internationale Festivals.

Programma:

Liederen uit Schöne Müllerin van Schubert ongeveer 25 minuten.

Aangevult of gelardeerd met de volgende liederen.

Emilie Zumsteeg (1796-1857)

1 Lieblingsplätzchen
2 Sängers Trost
3 Schilflied Nr. 2
4 Tröstung
5 Das Efeublättchen
6 Que le temps me dure

Carl Loewe ( 1796-1869)

1 Die Uhr
2 Harald
3 Herr Oluf
4 Erlkönig


Locatie:

de Lebuinuskerk

lebuinuskerk 2 500pxbAdres

Grote Kerkhof 42
7411 PE  Deventer
0570-612 548

Parkeren

U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.

 

De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.
Aan de overkant van de IJssel kan gratis worden geparkeerd bij het Worp-Plantsoen.
Daarvandaan bent u snel met het pontje aan de overkant.
Het pontje meert vlak bij de Lebuinuskerk aan. Meer info over het pontje vindt u op deventer.info.