2016 10 15 Christine Kamp 450pxbChristine Kamp (Strasbourg 1966) studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen en Ewald Kooiman en piano bij Ronald Brautigam. Haar orgelstudie voltooide ze bij Jan Raas aan het Utrechts Conservatorium, waar ze zich naast kerkmuziek ook specialiseerde in kamermuziek en liedbegeleiding bij Thom Bollen.
Christine Kamp volgde meestercursussen bij György Sebok en Marie-Louise Jaquet-Langlais. Ze concerteert als organiste en pianiste in binnen- en buitenland en maakte diverse televisie- radio- en  cd-opnamen
Zij zet voor het label Festivo het complete orgeloeuvre van Louis Vierne op 5 dubbel-cd's. De gebruikte instrumenten behoren tot de belangrijkste Cavaillé-Coll orgels in Frankrijk. Volume 1 werd in de St Sernin te Toulouse opgenomen. Deze cd werd zowel in de Nederlandse als in de internationale pers zeer goed ontvangen. In Frankrijk verkreeg hij 5 Diapasons.
Ook verschenen twee cd's met werken van Josef Rheinberger, Richard Bartmuss (eerste cd-opname), Julius Reubke, Gustav Merkel, Bach/Sigfrid Karg-Elert en Franz Liszt. De opnamen werden gemaakt op het Sauer orgel (1915) van de evangelische Stadtpfarrkirche in Hermannstadt (Sibiu) Roemenië.
Christine Kamp trad onder meer op in het Concertgebouw in Amsterdam, het Festival Oude Muziek in Utrecht, de Bavokerk in Haarlem en de St. Clotilde in Parijs.
In 2006 was zij soliste in de Nederlandse première van de Pièce Symphonique van Louis Vierne met het orkest Holland Symfonia o.l.v. Ermanno Florio.
In 2002 werd zij vanwege haar verdiensten voor de franse orgelcultuur onderscheiden met een zilveren medaille door het genootschap ‘Arts-Sciences-Lettres’ te Parijs. In 2008 werd haar de Weesper Cultuurprijs toegekend.
Ze is sinds 1996 titulair-organiste van de Grote Kerk te Weesp.

Locatie:

de Lebuinuskerk

lebuinuskerk 2 500pxbAdres

Grote Kerkhof 42
7411 PE  Deventer
0570-612 548

Parkeren

U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.

 

De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.
Aan de overkant van de IJssel kan gratis worden geparkeerd bij het Worp-Plantsoen.
Daarvandaan bent u snel met het pontje aan de overkant.
Het pontje meert vlak bij de Lebuinuskerk aan. Meer info over het pontje vindt u op deventer.info.