2016 05 07 eva vocaal ensembleHet EVA Vocaal Ensemble en pianist Dennis Broeders beloven dit concert de toehoorders mee te nemen op een spectaculaire Europese muziekreis. In een drieluik komen zowel geestelijke werken van romantische en twintigste-eeuwse componisten als Russische mysterieuze, melancholische werken voorbij. Het concert wordt afgesloten met een combinatie van Engelse madrigalen en Scandinavische volksmuziek.

Dat het een afwisselende reis wordt blijkt wel uit de uitgevoerde werken. Het Estse Mu süda ärka üles (‘open mijn hart’), een canon van Sweelinck, het Adoramus van Johannes Brahms, gevolgd door het vijfstemmige Miserere van de Spaanse componiste Eva Ugalde, het Kyrie van Hendrik Andriessen en het Ave Maria van Herman Strategier. Dit eerste blok eindigt met de intieme Psalm 23, de Heer is mijn Herder, van Franz Schubert, begeleid door pianist Dennis Broeders.
De Six Choruses voor vrouwenkoor en piano Opus 15, van de Russische meester Sergej Rachmaninov vormen het middelste blok van dit concert. In het afsluitende blok klinken twee soorten liederen. De eerste en laatste twee zijn Engelse madrigalen uit de 16e eeuw van Thomas Morley. De andere werken komen voort uit de Zweedse en Finse volksmuziektraditie. Het concert wordt afgesloten met een wiegenliedje van een moeder zeehond voor haar kindje.
EVA Vocaal Ensemble bestaat uit vijf jonge, enthousiaste en grensverleggende zangeressen, afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium: Lieke van Oostenbrugge, Susanne Weber, Franske van der Wiel, Maike van der Wiel en Raghna Wissink. Een masterclass door de King’s Singers, bijgewoond in 2013, zet hen aan tot het oprichten van een professioneel ensemble. EVA richt zich in het bijzonder op het zingen van a capella-muziek maar leent zich ook voor samenwerking met instrumentalisten. Het ensemble wordt gecoacht door Harry van Berne

Pianist Dennis Broeders studeert koordirectie bij Klaas Stok en piano bij Marien van Nieukerken aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. In deze master specialiseert hij zich in de diverse facetten van het werken met zangers; als pianist op het gebied van liedbegeleiding en als dirigent in koormuziek. Hij is de vaste dirigent van Stukoz (Studentenkoor Zwolle) en was als repetitor betrokken bij projecten van de Utrechtse Studenten Cantorij en het Utrechts Studenten Koor en Orkest.

Locatie:

de Lebuinuskerk

lebuinuskerk 2 500pxbAdres

Grote Kerkhof 42
7411 PE  Deventer
0570-612 548

Parkeren

U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.

 

De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.
Aan de overkant van de IJssel kan gratis worden geparkeerd bij het Worp-Plantsoen.
Daarvandaan bent u snel met het pontje aan de overkant.
Het pontje meert vlak bij de Lebuinuskerk aan. Meer info over het pontje vindt u op deventer.info.