2016 02 06 Gardino MusicaleHet internationale barokensemble  Giardino Musicale brengt op dit concert in triobezetting een programma onder de titel ‘Melody Maker’. Hierin laat het vooral het potentieel horen van de strijkbas horen. Naast de gebruikelijke continuopartij  neemt  de strijkbas de  rol  van  een  volwaardige  partner in de zogeheten triosonate op  zich, afzonderlijk van het klavecimbel en de blokfluit cq. hobo.
Daarnaast laat  de  strijkbas  zich  ook  horen  in  een  solosonate. De cello wordt afgewisseld met zijn kleinere, maar wel vijfsnarige,  broertje: de  violoncello  piccolo.  Deze  twee basinstrumenten  nodigen  de  verschillende  blokfluiten  en hobo’s uit tot een gesprek. De derde Melody Maker - het klavecimbel - maakt het plaatje compleet met een eigen solostuk  en met zijn steeds afwisselende en verrassende vertolking van de baslijncijfers.

Het ensemble Giardino Musicale (‘muzikale tuin’) is opgericht door blokfluitiste/hoboïste Eva Harmuthová en celliste Elske Tinbergen. Het ensemble beperkt zich qua repertoire niet alleen tot de geijkte stukken: Giardino Musicale wil ook een podium zijn voor bijzondere ‘onontdekte’ muziek.
Zoals de oude meesters vroeger hun composities hergebruikten voor andere instrumentale combinaties, zo experimenteert Giardino Musicale, met respect voor de bronnen en rekening houdend met de mogelijkheden van de instrumenten, met het bewerken van muziek. Bij concerten in kleine bezetting worden ook bijzondere instrumenten tot klinken gebracht (zoals oboe da caccia, basse de violon, viola d'amore en basblokfluit). De muzikale beleving wordt geïntensiveerd door een mondelinge toelichting met achtergrondverhalen, 'spicy details' en de samenhang van de uit te voeren werken, zo nu en dan aangevuld met enkele theatrale elementen.

Bezetting:

Eva Harmuthová (Tjechië) - blokfluit/hobo’s
Elske Tinbergen (Nederland) - cello, violoncello piccolo
Jérôme Brodin (Frankrijk) - klavecimbel

Locatie:

de Broederenkerk

broederenkerk 2 500pxbAdres

Broederenstraat 18
7411 LB  Deventer

Parkeren

Er is geen parkeerruimte in de directe nabijheid van de kerk.
U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.
De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.