Foto Pieter LeeflangHet Deventer Vocaal Ensemble brengt op kerstavond van 20.00 tot 21.00 uur een Engelse traditie naar Deventer: de Festival of Lessons and Carols. Rond 1880 begon in Engeland de traditie om op kerstavond met negen korte bijbeltekstlezingen, afgewisseld door  carols, hymnen en koorwerken de geboorte van Jezus te vieren.
In 1918 nam The King’s College Chapel in Cambrigde deze traditie over. De BBC zendt de dienst sinds 1928 elk jaar uit. Vanuit Cambridge verspreidde het Festival of Lessons and Carols zich mede daardoor over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ook in Nederland is op veel plaatsen het ‘festival’ een opmaat geworden naar kerstmis.
De keuze van de liederen varieert per festival, hoewel een aantal Carols vrijwel altijd wordt gezongen: Once in Royal David's City aan het begin en aan het eind Hark the Angels sing.
In veel gevallen begint de ‘festival’ om 10 uur ’s avonds, maar trouw aan de Deventer traditie van kerstavondconcerten in de Bergkerk is dit concert van 20.00 tot 21.00 uur.
Het Deventer Vocaal Ensemble staat deze avond onder leiding van dirigent Merlijn Wackers.
Wackers (32) studeerde voor docent muziek en koordirectie aan het Prins Claus Conservatorium van Groningen. Hij rondde in 2013 een masteropleiding koordirectie bij Klaas Stok af aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Hij is vaste dirigent van oratoriumkoor COV Heereveen, het Meppeler Kamerkoor Cigale en gemengd koor Kwajr in Groningen.

Dank aan de sponsoren in het Bergkwartier:

De Vrije Vogel
Lennart    , Sieraadontwerp
Tea Rose
Restaurant Boas
Roemar    , koffie en thee
Ben Strik, d’Olde Bakkerieje
Sjokolaa
Mevius
Hipshop
Minkkoot
Assendorp Installatietechniek

Locatie:
De Bergkerk

Bergkerk Deventer vanuit bergstraatAdres

Bergkerkplein 1
7411 EN  Deventer

Parkeren

Er is geen parkeerruimte in de directe nabijheid van de kerk.
U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.
De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.