2015 12 06 regazza kwartetLET OP: Locatie is gewijzigd. Oorspronkelijk stond dit concert gepland in de Synagoge. De nieuwe locatie is de Bergkerk.

Veel emotionele en muzikale energie, humor, virtuoos, intens, sonoor, sexy. Na in 2011 de opleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie te hebben afgerond, maakte het geheel uit vrouwen bestaande Nederlands/Britse Ragazze String Quartet al snel naam en furore, zowel in binnen- als buitenland. Op 5 december brengt het een deel van het programma Beethoven-MANIA!

Beethoven wordt algemeen erkend als de componist die het genre van strijkkwartet tot allergrootste hoogte bracht: vol geniale vondsten en fantasierijke passages. Het Ragazze kwartet vspeelt deze middag Beethovens strijkkwartet op. 18 no 6 in Bes groot en strijkkwartet op. 95 in f klein ‘Serioso’. Vanwege het beperkte tijdsbestek van een uur ontbreekt het sluitstuk, het strijkkwartet op. 132 in a klein.

Het Ragazze String Quartet wil graag aan iedereen laten horen hoe mooi en ontroerend, maar ook fluisterend, swingend en messcherp het klassieke strijkkwartet kan zijn. De programmering van het Ragazze wordt gekenmerkt door veelzijdigheid: van Barok tot hedendaags. Communicatie met elkaar en het publiek staat voorop en het kwartet is constant op zoek naar nieuwe presentatievormen.

In 2013 verscheen de lovend ontvangen eerste cd ‘Vivere’. De tweede cd Česko verscheen afgelopen maart en scoorde een 10 in Luister.

Ragazze String Quartet is:

Rosa Arnold - viool
Jeanita Vriens - viool
Annemijn Bergkotte - altviool
Sarah Dupriez - cello

Locatie:

De Bergkerk

Bergkerk Deventer vanuit bergstraatAdres

Bergkerkplein 1
7411 EN  Deventer

Parkeren

Er is geen parkeerruimte in de directe nabijheid van de kerk.
U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.
De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.