2014 20 27 orgel jolanda zwoferinkDe organiste Jolanda Zwoferink werd in 1969 in het Utrechtse Leersum geboren.  Zij studeerde aanvankelijk orgel bij haar vader, de organist Bert Zwoferink. Vervolgens nam zij orgel- en muziektheoretische lessen bij Jan van Gijn in de Grote Kerk te Apeldoorn. Zij zette haar studie voort  aan het Rotterdams Conservatorium en  het Brabants Conservatorium bij Arie Keijzer, Folkert Grondsma en Bram Beekman. Voor orgel behaalde zij de diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus; daarnaast is zij in het bezit van het diploma Kerkmuziek. Jolanda Zwoferink bekwaamde zich verder middels masterclasses bij Charles de Wolff (Bach en symfonische werken) en Olivier Latry & Hans-Ola Ericsson in de Notre-Dame te Parijs (Messiaen).
Als organiste binnen de Protestantse Kerk in Nederland is Jolanda Zwoferink verbonden aan de Dorpskerk te Oostvoorne (Gideon Thomas Bätz & Johan Caspar Friedrichs, 1771/1807), de Prinsekerk  te Rotterdam  (Johann Frederik Witte, 1877) en de IJsseldijkkerk te Krimpen aan den IJssel (Jan Proper, 1897). Eveneens is zij werkzaam bij Muziekgebouw Eindhoven (symfonisch Pels & van Leeuwenorgel, 1993) en de Bergkerk te Deventer, waar zij als adviseur betrokken  is bij het samenstellen van de orgelconcerten.
Als concerterend organiste is zij actief in binnen- en buitenland; daarnaast is zij  werkzaam als pedagoge.
Jolanda Zwoferink is tevens  cd-producer en leidt sinds 2003 het label Prestare. Op dit label realiseerde zij drie cd’s met orgelwerken van Johann Sebastian Bach  (Silbermann-orgel, Hofkirche Dresden), twee cd’s met werken van Olivier Messiaen, o.a. het Livre du Saint Sacrement, Diptyque en  de Messe de la Pentecôte (Stahlhuth-Jann-orgel Saint Martin Dudelange, Luxemburg) en drie cd’s met de orgelsymfonieën van de Nederlandse  componist Arie Keijzer (Marcussen-orgel Grote of Sint Laurenskerk Rotterdam, Cavaillé-Coll-orgel La Madeleine Parijs).

Programma

Praeludium et Fuga in c – BWV 546        Johann Sebastian Bach 1685-1750

An Wasserflüssen Babylon – BWV 653        Johann Sebastian Bach
à 2 claviers et pédale

Les bergers                          Olivier Messiaen 1908-1992

Jésus accepte la souffrance             Olivier Messiaen

Uit: Sonate 11, opus 148               Joseph Gabriel Rheinberger 1839-1901
Deel 2 – Cantilene

Uit: Orgelsymfonie I                    Arie Keijzer 1932
-Grave
-Allegro Maestoso

Locatie

De Bergkerk

Bergkerk Deventer vanuit bergstraatAdres

Bergkerkplein 1
7411 EN  Deventer

Parkeren

Er is geen parkeerruimte in de directe nabijheid van de kerk.
U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.
De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.