2015 06 06 youth percussion poolOp 6 juni moeten de riemen vast in de Bergkerk. Op dit Zaterdagmiddagconcert zal de Youth Percussion Pool een adembenemende slagwerkshow neerzetten met behalve muziek ook improvisatie, theatrale elementen en veel humor. Het ensemble belooft een spectaculair en betoverend concert.

Afrikaanse traditionele muziek, John Cage, Sinta Wullur, Steve Reich, Minoru Miki en Petko Stainov. Veel afwisselender kan de Youth Percussion Pool het op 6 juni niet maken. Zes studenten van het Prins Claus Conservatorium uit Groningen treden deze middag in de Bergkerk op onder leiding van meesterslagwerker Tatiana Koleva.

De Youth Percussion Pool is opgericht in 2009 en bestaat uit jonge, professionele studenten die zijn geselecteerd op hun muzikaliteit, podiumpresentatie en - boven alles - hun mogelijkheid om een aantrekkelijke en adembenemende show neer te zetten.. Behalve alle mogelijke slagwerkinstrumenten gebruiken de musici zaken als cactussen, tafels en plastic zakken. Veel van de uitgevoerde muziek is beïnvloed door volksmuziek uit Azië, Bulgarije en Latijns-Amerika.

De Pool is opgericht door de marimba/slagwerk-artiest Tatiana Koleva uit Bulgarije, die internationaal bekend staat als een solo- en ensemble-artiest, onderwijzer en programmamaker. De Youth Percussion Pool is een unieke internationaal platform voor jonge professionele muzikanten om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en gezamenlijk spetterende shows neer te zetten. De traditionele klassieke slagwerkmuziek van YPL is sterk beïnvloed door pop, jazz en volksmuziek, onder meer door improvisaties en soundscapes toe te passen.

Deze middag treden aan: Simon Haakmeester, Marco Diaz Perez, Coen Dijkstra, Pieter Mark Kamminga, Jeroen Oosterwijk en Edwin van der Wolf.

Bekijk het filmpje voor een eerste indruk:


Concertlocatie:
De Bergkerk

Bergkerk Deventer vanuit bergstraatAdres

Bergkerkplein 1
7411 EN  Deventer

Parkeren

Er is geen parkeerruimte in de directe nabijheid van de kerk.
U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.
De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.