Pianiste Eke Simons brengt op 11 juli in de Lebuinuskerk een bijzondere combinatie van ‘Muziek in beeld’: pianomuziek waarbij tijdens het recital schilderijen worden geprojecteerd. Voor dit project werkte Simons samen met beeldende kunstenaar Bart ten Bruggencate. De schilder zette de ideeën van de pianiste over kleur, vorm en expressie van elk muziekstuk om in schilderijen. Bij deze dynamische voorstelling voert Simons werken uit van Tsjaikovsky, Debussy, Grieg, Janácek en Gimenez.
Pianiste Eke Simons (1981) treedt als soliste op door het hele land. Zij maakte haar solodebuut op de radio met een sonate van Leos Janácek. In 2013 nam zij haar eerste cd op met werken van Schumann, Liszt, Wiklander en Janácek. Zij treedt geregeld op met andere musici, zoals cellist Harro Ruijsenaars, percussionist Colin Currie en pianist Dag Achatz. Ze begeleidt eveneens liedrecitals.  Ook treedt Simons op met grotere ensembles als het New European Ensemble.
2015 07 11 eke simons
De pianiste voltooide in 2007 haar opleiding cum laude aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar Simons studeerde bij Geoffrey Douglas Madge, David Kuijken en Han-Louis Meijer. Zij heeft zich ontplooid tot een fanatiek en gepassioneerd vertolkster van composities uit de laat 20ste eeuw en de 21ste eeuw. Zo speelde Simons ‘Parallel Lines’ voor piano en percussie van Joe Duddell. Voor een recital in het Muziekgebouw aan ’t IJ schreven de componisten Antal Sprock, Do-Won Yu en Jasna Velickovic speciaal werk voor haar.

Concertlocatie:

de Lebuinuskerk

lebuinuskerk 2 500pxbAdres

Grote Kerkhof 42
7411 PE  Deventer
0570-612 548

Parkeren

U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.

 

De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.
Aan de overkant van de IJssel kan gratis worden geparkeerd bij het Worp-Plantsoen.
Daarvandaan bent u snel met het pontje aan de overkant.
Het pontje meert vlak bij de Lebuinuskerk aan. Meer info over het pontje vindt u op deventer.info.