2015 11 07 Voïsz EarthDe jonge zangers van Voïsz vocal projects nemen de toehoorders in de Broederenkerk mee op een muzikale reis. In het nieuwe project EARTH laten de zanggroep zich inspireren en verrassen door grenzen en talen te overschrijden. Ritme staat in dit project centraal.
Voïsz experimenteert en improviseert met de ritmen en voorziet bestaande muziek van nieuwe ritmen. Via opzwepende Afrikaanse en Portugese ritmen, een Turks liefdesverhaal en een Fins volksliedje komt Voïsz uiteindelijk thuis bij een eigen ritme, geïnspireerd door de wereldse ontdekkingen in deze muzikale reis.
Voïsz ontstond in 2010 en is een project met jonge zangers onder leiding van Merel Martens. De groep kenmerkt zich door experimentele projecten en muziek, uitdagende samenwerkingsverbanden en eigen inbreng van de zangers.
De zangers willen de wereld van de vocale muziek vernieuwen door out-of-the-bos te denken en samen te werken met andere kunstdisciplines. In het project EEN werkte Voïsz samen met dansers, in Take Two bracht VJ Martijn Grootendorst filmmuziek tot leven. In Strange Vibes onderzocht de vocale groep de grenzen van d emenselijke stem. In Neon 90’s ging de groep terug naar de muziek uit hun jeugd en in KOPER versmolten de stemmen met de koperblazers van de Big Band Utrecht.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Deventer Cultuur Club (DC500).

Concertlocatie:

de Broederenkerk

broederenkerk 2 500pxbAdres

Broederenstraat 18
7411 EN  Deventer

Parkeren

Er is geen parkeerruimte in de directe nabijheid van de kerk.
U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.
De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.