2015 04 18 leon timHet concert van 18 april staat in het teken van jongtalent. Voor Léon Eijsbouts klopt deze benaming wel, althans op het gebied van orgel. Voor Tim Maas is de benaming professional meer van toepassing, gezien zijn grote concertervaring.
Léon Eijbouts zal het pas gerestaureerde Ibach-orgel laten horen in twee magistrale orgelwerken. Toccata en Fuga in d-moll BWV 565 van Johann Sebastian Bach en de Suite Gotique van Léon Boëllmann. Verder begeleidt hij de bariton Tim Maas in vier composties uit totaal verschillende stijlperioden.

Al vroeg ontdekte Tim Maas zijn liefde voor muziek. Hij zong als jongenssopraan solistisch in verschillende koren. In 2002 won hij een aflevering van het populaire opera TV-programma ‘Una Voce Particulare’.
In mei 2011 studeerde hij als bariton zeer succesvol af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, terwijl hij In 2013 zijn masterstudie voltooide aan de internationaal bekende Hochschule für Musik und Theater in Hamburg, waar hij studeerde bij de gerenommeerde bariton Professor Geert Smits.  
Verder volgde hij o.a. lessen bij Frans Fiselier, Raymond Modesti en Margreet Honig.
In 2009 volgde hij een masterclass bij Christoph Pregardien.
 
Hij treedt regelmatig op als solist in liedrecitals; bij het Requiem van zowel Fauré als Mozart en Brahms, bij Messa di Gloria van Puccini, petite messe solennelle van Rossini; als solist bij verschillende andere Mozart-missen, en ook in Bach- en Telemanncatates.
Verder zong hij meerdere malen de Christuspartij en de aria's uit Bachs' Johannes Passion, de aria's uit de Matthäus Passion en de Christuspartij uit de Markus Passion van Reinhard Keiser.
Ook vertolkte hij de bas partij in het Weihnachtsoratorium van Bach, de Messiah van Händel en de rol van Simon in Die Jahreszeiten van Haydn.
In November 2014 vertolkte hij de rol van Simon in Die Jahreszeiten van Joseph Haydn.

In 2014 zong Tim Maas de hoofdrol in de geënsceneerde versie van het oratoriumwerk "Die Israeliten in der Wüste" van C. Ph. E. Bach.
 
Maar ook in het opera repertoire heeft hij zich bekwaamd.
Zo deed hij als solist mee aan een uitvoering van de moderne opera Rage d'amours, een opera van Rob Zuidam, met het Haags Residentie Orkest o.l.v. Otto Tausk.
Daarnaast vertolkte hij recentelijk de rol van Antonio uit Le Nozze di Figaro, van Don Alfonso uit Cosi fan tutte en  de rol van Papageno in een kindervoorstelling van die Zauberflöte van Mozart.  
Afgelopen zomer zong hij de rol van Lefort uit de nieuw geschreven opera The Tsar his wife her lover and his head door Monique Krüs, een project dat onderdeel was van het Grachtenfestival in Amsterdam.
In november 2013 zong hij de rol van Minotaurus uit de opera Ariadne van Bohuslav Martinu, en in Januari 2014 de rol van Namtar in de wereldpremière van de opera Inanas Enthüllung.
In oktober 2014 zong hij Osmin uit in een muziektheater productie van Die Entführung aus dem Serail van Mozart.
In Februari van dit jaar zong hij de rol van Abbot uit de opera Curlew River van Britten en in Juli zal hij de titelrol uit de opera Gianni schicchi van Puccini uitvoeren.


Léon Eijsbouts, organist in opleiding, is een veelzijdig kunstenaar.   
Hij begon vanaf 6-jarige leeftijd met pianolessen.
Op 19-jarige leeftijd werd hij toegelaten op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier studeerde hij Art of Sound, een opleiding gericht op het maken van geluidsopnames en geluidsversterking op artistiek niveau, waarvoor hij in 2014 afstudeerde.
Naast het opnemen van artiesten is hij zelf ook musicus. Zo geeft hij concerten, heeft hij zijn eigen lespraktijk voor het geven van pianolessen en is hij actief in het begeleiden en dirigeren van koren, waaronder popkoor Popolo en zanggroep Creation.
Sinds 2013 studeert hij ook hoofdvak orgel aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Henco de Berg.

Concertlocatie:
de Broederenkerk

broederenkerk 2 500pxbAdres

Broederenstraat 18
7411 EN  Deventer

Parkeren

Er is geen parkeerruimte in de directe nabijheid van de kerk.
U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.
De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.