12 februari - Duo a Pizzico

2022 02 12 duo a pizzico


Duo a Pizzico bestaat uit Ferdinand Binnendijk (Mandoline) en Noortje Vredeveld (Gitaar). Zij hebben elkaar leren kennen tijdens een project met het Nieuw Ensemble en geven sindsdien als duo concerten. De twee snaarinstrumenten worden beiden getokkeld, zoals de naam ‘pizzico’ al aangeeft, waarbij de heldere klank van de mandoline wordt ondersteund door het warmere geluid van de gitaar.
Ferdinand en Noortje spelen een combinatie van originele werken voor deze bezetting en bewerkingen van andere composities.

Ferdinand Binnendijk (1991) rondde in 2016 succesvol zijn masteropleiding mandoline en liuto cantabile af aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Al vanaf zijn eerste mandolinelessen, op vierjarige leeftijd, was Alex Timmerman zijn docent, net als op het conservatorium.
Hij bespeelt een Embergher 5-bis solistenmodel mandoline, een uniek en buitengewoon instrument. Dit wordt mogelijk gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument.
Ferdinand is vooral actief in de kamermuziek. Van 2017 tot 2019 was hij lid van het Nieuw Ensemble o.l.v. Ed Spanjaard. Sinds 2018 is hij lid van mandoline kamerorkest Chordophonia. Verder heeft hij vaste kamermuziekduo’s met gitariste Noortje Vredeveld, harpiste Suzanne Zijderveld en pianist Laurens de Man.
www.ferdinandbinnendijk.nl

Noortje Vredeveld (1993) rondde in 2015 haar bachelor cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2017 sloot ze de opleiding af met haar masterdiploma, die met een 9 werd gewaardeerd.
Daarnaast kreeg ze in 2016 de prijs voor beste Nederlandse deelnemer aan het internationaal gitaarconcours Twente.
Noortje studeerde bij de gerenommeerde gitaristen Johannes Möller en Lex Eisenhardt en volgde ze masterclasses van o.a. GFA winnaar Judicaël Perroy, flamencogitarist Eric Vaarzon Morel.
Noortje heeft als solist op diverse podia en festivals gespeeld in Nederland en speelt in diverse kamermuziekensembles.
www.noortjevredeveld.com

 

 

Locatie: De Bergkerk