2022 04 09 Berlage Saxophone Quartet 58px

Het Berlage Saxophone Quartet (BSQ) kan gezien worden als voorvechter van een nieuwe generatie saxofoonkwartetten. Het kwartet zet deze discipline binnen de klassieke muziekwereld stevig op de kaart.
Opvallend daarbij is de unieke combinatie van muzikale diepgang en verfijning, met de aansprekende presentatie, waarin diverse benaderingen de muziek versterken.
Het kwartet bestaat uit Lars Niederstrasser (sopraansaxofoon), Peter Vigh (altsaxofoon), Juani Palop (tenorsaxofoon) en Eva van Grinsven (baritonsaxofoon). Peter Vigh is tevens huisarrangeur en componist, van wiens kwaliteiten het kwartet vaak en graag gebruik maakt.

Het kwartet is in 2008 opgericht in de klas van Arno Bornkamp op het Conservatorium van Amsterdam. In 2011 won ze een Stipendium op de Deutscher Musikwettbewerb, en daarna de Dutch Classical Talent Award (2013) en de Kersjes Prijs (2015).
Het hoogst haalbare niveau in kamermuziek nastrevend, gingen ze in de leer bij één van de beste strijkkwartetten ter wereld: het Artemis Quartett in Berlijn.
Hun drie CD´s: SaxoFOLK, In search of freedom , en Goldberg Variations ontvingen veel lof van de binnen- en buitenlandse pers.

“Het Berlage Saxophone Quartet speelt razendknap en weet met alleen saxofoons een enorme klankrijkdom te produceren”