9 april - Berlage Saxophone Quartet

2022 04 09 Berlage Saxophone Quartet 58px

Het Berlage Saxophone Quartet (BSQ) kan gezien worden als voorvechter van een nieuwe generatie saxofoonkwartetten. Het kwartet zet deze discipline binnen de klassieke muziekwereld stevig op de kaart.
Opvallend daarbij is de unieke combinatie van muzikale diepgang en verfijning, met de aansprekende presentatie, waarin diverse benaderingen de muziek versterken.
Het kwartet bestaat uit Lars Niederstrasser (sopraansaxofoon), Peter Vigh (altsaxofoon), Juani Palop (tenorsaxofoon) en Eva van Grinsven (baritonsaxofoon). Peter Vigh is tevens huisarrangeur en componist, van wiens kwaliteiten het kwartet vaak en graag gebruik maakt.

Het kwartet is in 2008 opgericht in de klas van Arno Bornkamp op het Conservatorium van Amsterdam. In 2011 won ze een Stipendium op de Deutscher Musikwettbewerb, en daarna de Dutch Classical Talent Award (2013) en de Kersjes Prijs (2015).
Het hoogst haalbare niveau in kamermuziek nastrevend, gingen ze in de leer bij één van de beste strijkkwartetten ter wereld: het Artemis Quartett in Berlijn.
Hun drie CD´s: SaxoFOLK, In search of freedom , en Goldberg Variations ontvingen veel lof van de binnen- en buitenlandse pers.

“Het Berlage Saxophone Quartet speelt razendknap en weet met alleen saxofoons een enorme klankrijkdom te produceren”

Locatie: de Lebuinuskerk

lebuinuskerk 2 500pxbAdres

Grote Kerkhof 42
7411 PE  Deventer
0570-612 548

Parkeren

U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.

 

De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.
Aan de overkant van de IJssel kan gratis worden geparkeerd bij het Worp-Plantsoen.
Daarvandaan bent u snel met het pontje aan de overkant.
Het pontje meert vlak bij de Lebuinuskerk aan. Meer info over het pontje vindt u op deventer.info.