2022 07 09 hollands collectief

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

2022 01 08 sweelinck

Het Sweelinck Koperkwintet bestaat uit koperblazers en een organist en slagwerker van diverse conservatoria en richt zich op de uitvoering van orgelrepertoire. Alweer 3 jaar geleden beleefde het kwintet haar vuurdoop tijdens de afsluiting van het orgelseizoen op Nationale Orgel- & Monumentendag, in Hengelo. De reacties na afloop waren overweldigend: dit smaakte naar meer.

Wat maakt het Sweelinck Koperkwintet zo bijzonder? Eigenlijk is dit eenvoudig te verklaren aan de hand van de naam: die is niet zomaar gekozen, maar staat voor twee belangrijke kenmerken van het ensemble. Dat eerste kenmerk is repertoirekeuze. Dit ensemble is opgericht om orgelmuziek, letterlijk, nieuw leven in te blazen. Het kwintet treedt dus altijd op in combinatie met orgel en slagwerk. Voor deze unieke bezetting bestaat geen bladmuziek en derhalve schrijven de leden van het kwintet al hun arrangementen zelf.
.
Met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar is dit ensemble nog erg jong. In de diverse jeugdorkesten van Nederland leerden de muzikanten elkaar kennen wat de unieke situatie veroorzaakt dat de leden afkomstig zijn van de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Maastricht. En dan die naam? Nederlands grootste componist én organist is tevens naamgever van het enige orkest waarin alle kwintetleden daadwerkelijk tegelijkertijd in hebben gespeeld: UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck.

Het kwintet bestaat uit: Sebastiaan Haverkate (Trompet), Sander Beens (Trompet), Hugo Pieters (Hoorn), Niels Jacobs (Trombone), Coen van den Bos ( Tuba) plus Jarick Bruinsma (Pauken/slagwerk) en Maarten Wilmink (Orgel)

2022 03 12 Gut Feelings

Gut Feelings, een veelsnarig cello- en gambakwartet

René Berman, Jan Insinger, Marike Tuin en Frank Wakelkamp spelen op barokcello, violoncello, piccolo en viola da gamba.

Vier musici, die hun sporen al verdiend hebben als solist en in bekende ensembles als Het Gelders Orkest, Holland Symfonia, Anima Eterna, Les Musiciens du Louvre en het Combattimento Consort, blijken elkaar op het podium enorm te inspireren.

De gebruikte instrumenten vormen een uitdaging: de vier octaven die de cello omspant worden met een vijfde snaar (cello piccolo) nog uitgebreid. Voor een totaal andere klankkleur gebruikt het ensemble ook de viola da gamba, die elk van de spelers als instrument naast de cello bespeelt.

De speelplezier en de vakkundigheid van deze groep blijken bij het publiek enorm aan te slaan, ook omdat iedere speler verhalenderwijs contact legt met het publiek.

Locatie - de Bergkerk

Bergkerk Deventer vanuit bergstraatAdres

Bergkerkplein 1
7411 EN  Deventer

Parkeren

Er is geen parkeerruimte in de directe nabijheid van de kerk.
U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.
De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.